Osynliga Mirakel

Lärorik och spännande böcker för barn om naturen. Ta fram förstoringsglaset och följ med på en resa in i naturens innersta.

Sju bokframsidor i serien Osynliga Mirakel

Humlor och fjärilar, svampar, sniglar, blommor och mikrober

I sju böcker berättar vi om olika fenomen i naturen och varför de är viktiga för djur och natur. Dessa lärorika böcker passar för barn 5-9 år.

Böckerna passar lika bra vid sagostunden hemma som i skolan.


En bok

Hitta din egen favorit i bokserien eller börja samla på din egen mirakelserie.

149:-

frakt tillkommer

Tre böcker

Köp tre valfria böcker i serien med 15% rabatt. Rabatten dras i kassan.

380:-

frakt tillkommer

Sju böcker

Mest läsning för pengarna. Köp hela paketet, sju böcker och få 244 kr rabatt.
just nu:

799:-

frakt ingår!


Bladlusjakten Bladlusjakten

Bladlusjakten

149 kr 99 kr

Möt författaren

Inger Källander är författare till Osynliga Mirakel. Som naturälskande ekologisk bonde har hon haft kännedomen om ekosystemtjänsterna och tilliten till dem som en röd tråd genom livet. Hon har sedan 1970-talet varit aktiv i utvecklingen av det ekologiska lantbruket i Sverige och globalt, från de svindlande och karga höjderna i norra Himalaya till den ymniga mångfalden i den Brasilianska atlantregnskogen.

Inger är författare till flera handböcker och annat undervisningsmaterial om ekologisk produktion. Hon är inte längre aktiv lantbrukare, men fortsätter arbetet med lantbrukets viktiga miljö- och framtidsfrågor som frilansande konsult och lärare. Sedan 2003 är Inger bosatt på en gård vid Göta kanal strax utanför Söderköping.
Möt illustratören

Anna Helldorff målade blommor, blad, humlor, bin, fjärilar och alla andra egensinniga småkryp som befolkar sidorna i barnbokserien Osynliga Mirakel. Under arbetets gång upptäckte hon att hon omedvetet lever med ett blommande tidsbegrepp från tidiga barnaår, som börjar med tussilagon, följt av blåsippor, vitsippor, gullviva, liljekonvalj, gökärt, käringtand och sedan hela floran av dikesrenarnas och ängarnas blommor. Under den del av livet Anna var verksam som lärare var naturen under flera år ett pedagogiskt verktyg, ett spännande rum för upptäckter av dykarbaggar, sländlarver, lavar och mossor och en inspiration till bild och formskapande.

Anna är illustratör och har ett kortförlag. Sedan 2009 bor hon i en välbevarad lanthandel från 1895 mellan Kisa och Malexander i södra Östergötland. Där driver hon under sommarhalvåret utflyktsmålet ”Affären Svalsjö med Pers mekaniska kabinett” tillsammans med sin man Per.