Använd Osynliga Mirakel i klassrummet

För dig som arbetar med barn är Naturen är inte bara full av Mirakel. Den är också en rik källa för kunskap, konstnärligt skapande och spännande sagor – en plats för utveckling av alla sinnen. 

Humlor och fjärilar, svampar, sniglar, blommor och mikrober av många slag lockar fram nyfikenheten hos de allra yngsta och inspirerar till egna expeditioner med förstoringsglaset i handen. Här finns många möjligheter för barnen att tillsammans med sin lärare utforska och förstå ekosystemens tjänster och nyttor, att lära känna de levande varelser och processer och som gör det möjligt att leva på jorden.

En perfekt biologibok där pedagogen kan läsa högt och där man kan diskutera kring bilderna och bli inspirerad att göra egna naturupplevelser eller skapa egna bilder. 

Solveig Lidén, Lektör BTJ

Vårt erbjudande

Barnböcker

I sju böcker berättar vi om lika många ekosystemtjänster på ett sätt som passar barn i förskolan och grundskolans lägre åldrar. Beställ böckerna här på hemsidan eller via er vanliga läromedelsleverantör.

Bildspel

Till var och en av barnböckerna finns ett bildspel som stöd för högläsning och samtal i grupp. 

För en låg kostnad kan bildspelen beställas via [email protected].

Workshop

Vi erbjuder workshops som fördjupar böckernas innehåll på ett kreativt sätt. Med naturvetenskapligt och konstnärligt perspektiv bygger vi tillsammans en idébank för pedagogiska metoder.


Osynliga Mirakels barnboksserie är berättelser där humor och magi introducerar barnen till Naturens viktiga ekosystemtjänster. De följer årstiderna och Naturens kretslopp med myllrande och informativa illustrationer.

För pedagogen är de en hjälp att på ett enkelt sätt förklara komplicerade samband. De förklarar den fantastiska fotosyntesen, det välprogrammerade fröets spridning, de följer de välorganiserade kretsloppen av näring och vatten, Naturens egen skadedjursbekämpning och hur växter och mikrober samverkar för att skaffa näring och livsrum. 

De berättar hur Naturen funkar helt enkelt! 

Inger Källander
Grundskolepedagog, författare och konsult i ekologiskt lantbruk

Beställ direkt på hemsidan


754kr

Köp hela barnbokspaketet här på hemsidan, 7 böcker för 754 kr (ex. moms). Frakten bjuder vi på! 

Vill du köpa en större upplaga, kontakta oss direkt för offert. 

Kontakta oss

Hör av dig om du vill beställa större uppsättningar med böcker, är intresserad av en workshop för skolans pedagoger eller om du har några frågor om materialet.

Adress

Fjällgatan 15
646 32 Gnesta

Telefon

+46 (0)70 633 64 69