Pollenkyssen

  • 14.90 EUR

Den blommande sälgen bjuder humledrottningen och andra flygande och klättrande insekter på vårens första frukost. Snart är hela naturen en blommande balsal där

I lager.
Share
Tuotenumero: 9789198016628
Supplier: Motus Media

Den blommande sälgen bjuder humledrottningen och andra flygande och klättrande insekter på vårens första frukost. Snart är hela naturen en blommande balsal där varje blomprinsessa, väntar på en kyss av en uppvaktande prins. Humlan har en stor familj att försörja och i sin jakt på nektar och pollen befruktar hon många blommor. Det gör också bin och fjärilar och många andra.

Pollenkyssen berättar om hur pollineringen av naturens alla växter går till. Den beskriver hur blommorna är skapade för att locka och lura till sig pollinerande insekter av alla slag för att de ska befruktas och bilda nya frön och frukter för artens fortlevnad. Pollineringen är en av de mest centrala ekosystemtjänsterna på jorden. Det är ett mirakel som är osynligt för det mänskliga ögat men livsviktigt för livet på jorden, inte minst människans.

Pollenkyssen är en högläsningsbok om pollinering där barn och vuxna får ge sig in i naturens förtrollade värld och där de med hjälp av text och bild kan få en riktig aha-upplevelse. Är det så här det fungerar? Jaha, nu förstår jag! - BTJ:s lektör Solveig Lidén, Häftesposition 12115397

Pollenkyssen är den andra boken i serien Osynliga Mirakel. Den har omarbetats till barnbok utifrån den fotoillustrerade boken Osynliga Mirakel som berättar om några av naturens viktiga ekosystemtjänster. Med text och bild väcker Pollenkyssen fantasin och lusten hos barn och vuxna att ta fram förstoringsglaset för att gå ut i naturen och leta efter egna mirakel.

Texten är skriven av läraren, lantbrukaren och författaren Inger Källander. De naturnära och lustfyllda illustrationerna är målade av Anna Helldorff, illustratör och tidigare förskollärare.

Köp denna bok till bättre pris

  Boken säljs också tillsammans med övriga böcker i barnbokserien Osynliga Mirakel.
  Köp 7 böcker för endast 799 kr. (spara mer än 200 kr)Barnbokspaket, Osynliga Mirakel

104.30 EUR 79.90 EUR

Osynliga Mirakel

45.00 EUR 31.50 EUR